Pour over kaffe guide med slow brew kaffekande.


Pour over kaffe er blevet et tegn på god tid, og bliver også kaldet Slow Brew. Den mest trendy måde du kan drikke kaffe på for tiden.
Det er beviset for, at du har god tid og nyder livet og forstår dig på  kvalitet.
Men for at være rigtig trendy, skal du have det korrekte værktøj, og ikke mindst kende din pour over kaffedosering.

Ledte du kun efter en Pour over kaffe / Slow brew kaffebrygger, så sælges de hos Teacup.dk til 171,75.

I denne Pour Over kaffe guide, dækker jeg alt fra opskriften, hvordan du udfører den bedste, hvilken kaffebrygger du skal have, sundhed i forhold til bryggemetode.
Til sidst får du en masse ideer til hvad du kan bruge de brugte kaffebønner til.
Hvis du har hældt kaffen op, så lad os gå i gang.

Pour over kaffe guide.

Først og fremmest skal du bruge, en el kedel, en kaffe tragt og en kaffe kande.
Det er de basale værktøjer, til at lave slow brew kaffe.
Du sagtens lave rigtig god kaffe, med en billig kaffe tragt.

kaffetragt

En god gammeldags kaffe tragt behøver ikke koste en formue.
Men hvis du skal følge trenden, så se længere nede i artiklen, hvor jeg kommer ind på de mest populære setup’s.
Der findes specielle el kedler til formålet, men du behøver ikke starte med sådan en.
Målet er det samme, vandet skal op og koge, derefter venter du ca. 30 sekunder, så vandet når en temperatur på ca 95 grader.

Slutteligt skal kaffen have en beholder at lande i.
Du kan bruge en hvilken som helst varme fast kande til det.
Igen er der selvfølgelig special kander til formålet.

Men alt efter hvor ofte du drikker pour over kaffe og hvor nemt det skal være, kan du bruge alt fra en gammel kande fra en kaffe maskine, til enten Bodum Pour Over, Chemex eller Hario V60

Pour over kaffe opskrift.

Opskriften til Slow Brew er enkel, du skal bruge 7g kaffe pr. Kop.
En kop er ca. 100ml, mens et krus typisk er 2-300ml.
Alt efter om du ønsker en mildere eller stærkere kop kaffe, kan du tilpasse hvor meget kaffe du bruger.
Men du kan også købe en stærk eller mild kaffe, der matcher din smag.
Det anbefales, at du eksperimenterer lidt med din kaffe smag og holder dig til de 7g pr kop.

Friske bønner giver den bedste smag, men de kræver også at du investerer i en kaffe kværn.
Til dette formål, kan en billig kaffekværn sagtens bruges, mens espressomaskiner kræver en noget bedre kvalitet kværn.
Dette er fordi kaffe til espresso skal males meget fint, og ens formet.

Pour over kaffe hvordan.

Du har nu en kaffe kande, med en tragt med kaffefilter oven på.
Du har kogt dit vand og afmålt 7g kaffe pr kop i dit kaffefilter.
Hæld det ca. 95 grader varme vand, i en tynd stråle i midten af filtret.
Bliv ved at hælde det varme vand i centrum, indtil der er vand op over kaffebønnerne.
Du vil nu se kaffen dryppe ned i kanden, vent og nyd synet indtil tempoet går af.
Nu gentager du proceduren, med at hælde de varme vand på og derefter vente.
Gentag indtil kaffekanden er fuld, eller du har det antal kopper du ønsker.

Pour over kaffekande.

bodum pour over kaffe og Hario V60 er det mest populære og trendy, Pour Over kaffe brygge sæt du kan købe.
Lad det være sagt med det samme, du får ikke en bedre kop, af at købe dem.
Men fornøjelsen ved, at brygge kaffe langsomt kan stige voldsomt, når du har det rigtige udstyr.

Æstetikken ved en smukt formet glas kande, med matchende kaffetragt, skal man ikke forglemme.
For der er virkelig noget smukt og næsten meditativt, når du ser dråberne falde, en for en ned i kanden.
Man kan næsten høre Søren Ryge snakke godmodigt i baggrunde, mens kaffen bliver til.

pour over kaffe

Bodum Pour Over kaffe var ikke først, men nok den smukkeste.
Den runde kande, der med sin næsten timeglas formede krop, leder tankerne hen på Professor Baltazar eller kemi timerne i 8. klasse.
En Pour Over Bodum kande klæder dig køkken, og der siger en del.
For det er ikke ligefrem fordi de er smukke, at vi normalt har en kaffemaskine stående.
Men dette setup, får selv en der ikke drikker kaffe, til at overveje at begynde.

Med sit indbyggede kaffefilter i rustfrit stål, er du også sikker på ikke at få noget papirsmag med i kaffen.
Til gengæld kræver den lidt mere rengøring, end blot at smide det brugte kaffefilter ud.
Du kan få den både med greb i kork eller sort gummi.
Jeg ved godt hvilken model jeg synes er smukkest.
Dette kaldes en slow brew kaffekande.

Hario v60 Pour Over Kaffe.

For den mega trendy kaffe aficionado, er her en slow brew kaffe kande mere.
For det den ikke har i æstetik, kompenserer den så rigeligt for i “jeg-ved-hvad-jeg-laver” udtryk.
Det er tydeligt at Hario v60 er opfundet i et laboratorium og er stolt af det.
Den originale Hario v60 er en glas kande, med glas håndtag.
På toppen af den placeres en glas kaffetragt, hvori der indsættes et specielt kaffefilter.
For det første er filtret helt spidst.
For det andet, er det lavet i et meget porøst papir materiale, som ikke afgiver nogen papirsmag.

Fælles for begge to, er at det anbefales, at du varmer kanden op inden du brygger din kaffe.
Dette er selvfølgelig for at undgå for stort varmetab, når kanden gods skal opvarmes.
Omvendt så holder den en smule bedre på varmen, end hvis du bruger en almindelig glas kande fra en kaffemaskine.

Hario v60

Chemex por over kaffe guide.

En Chemex guide er måske så meget sagt, men her en kort gennemgang af det du bør vide om Chemex.
Chemex er så at sige den originale Bodum kande, den har næsten samme for og er omfavnet af kork på midten.
Korken holdes fast af en lædersnor, hvor Bodum giver flere muligheder.
Den ene er ikke bedre end den anden, de ligner til forveksling hinanden og prismæssigt er der heller ikke lang imellem dem.
Gik jeg mere op i Pour Over kaffe, ville jeg dog vælge en Chemex, da jeg ser den, som den rigtige, mens Bodum er efterligningen.

Chemex fåes i flere størrelser, fra tre til otte kopper kaffe.
Der er filter der matcher størrelsen og de er begge smukke, med den samme udforming eller design om man vil.
Der findes også en Chemex Ottomatic, så den næsten minder om en kaffemaskine, men der går fornøjelsen ved sloe brew altså af.
Det er jo trods alt meningen man selv skal hælde lidt varm vand over bønnerne, fra tid til anden.
Der er flere Chemex forhandlere i Danmark, du har sikkert allerede set dem på google.

Pour Over kaffe Elkedel med svanehals (Ultimativ Guide).

Por Over Kaffe elkedel med svanehals, på engelsk kaldes de Gooseneck, altså gåsehals, er blevet Pour Over kaffefolkets kæreste eje de seneste år.
Tidligere var det fantastisk, hvis man kunne finde en Pour Over kaffe elkedel med svanehals.
Men i dag, er udvalget til at tage og føle på.
Derfor får du her en oversigt over de forskellige muligheder.
Dette er altså ikke en forbruger test, men en oversigt af udvalget på det danske marked.

Det er klart, at det er vigtigt med en god elkedel, ingen varm vand er lig med ingen kaffe.
Men inden vi kommer til selve elkedlerne, så lad os sætte lidt definitioner op.
Vi kigger kun på kaffe elkedel med svanehals.
Der er sikkert mange andre muligheder, men udvalget af almindelige elkedler er så stort, at det ville være umuligt at dække.
Der ud over, giver svanehalsen en større præcision og her kigger vi både på dit pour, men også på temperatur.

Krups kaffe elkedel

Udvalget spænder over følgende producenter.
Bonavita, Brewista, Fellow Stag, Hario Buono, OBH Seattle.

Bonavita BV382520V kaffe elkedel.

Bonavita er ikke den smukkeste pige i klassen, men den kan det den skal.
Den har kande, hals og lå i børstet rustfrit stål, med håndtag, greb og platform i PBA frit formstøbt plastik.
Den kan varme op til en liter og gøre rimelig hurtigt med sine 1000W.
Den kan fastholde din ønskede temperatur i op til 60 minutter.
Der ud over har den en klart og tydeligt display, der er nemt at aflæse.

Det er nok de færreste der køber en Bonavita kedel, til deres pour over kaffe, da den ikke forhandles i Danmark.
Den skal derfor købes via Amazon og det er tydeligt, at den blot ved udseende er fremstillet til det amerikanske marked.
I bund og grund ligner den en almindelig gammeldags elkedel, hvor man har sat et rør på.

Brewista Smart Pour BDK-1220HSV.

Hvad angår udseende er Brewista ikke meget bedre end Bonavita, og dog er der forskelle.
Igen en kande, hvor krop, hals og låg er i rustfrit stål, mens håndtag, greb og bund er i sort formstøbt hård plast.
Brewista er med sine 1500W hurtigere til at varme vandet op til den ønskede temperatur.
Den kommer med 6 forvalte temperature du kan vælge ud fra.
Temperaturen bliver vist i det digitale display.
Brewista kan fastholde en temperatur på eksempelvis 93 grader, i op til 1 time.

Brewista smart pour

Elkedler som dem nævnt her i artiklen er sjældent på tilbud, men vi har dog set lige præcis Brewista Smart Pour på tilbud.
Med andre ord, så kan det lade sig gøre at finde gode tilbud fra tid til anden.
Desværre venter en kaffe behov sjældent på det rigtige tilbud, når først den gamle kedel er gået i stykker.

Brewista er for at sige det, skide smart!
Mest af alt fordi, den har en timer funktion.
Du kan indstille den til, at have dit varme vand klar kl. 7:15, så du ikke skal vente alt for længe på morgenkaffen.

Fellow Stagg kaffe elkedel.

Hvis vi snakker ren æstetik, så vinder Fellow Stagg med mange meter.
Lad os nu være ærlige, Pour Over kaffe er mest for det skal se godt ud.
Som du kan se på billederne i toppen af artiklen, så er den bare flot med smuk på.

Fellow Stagg, har taget udtrykket “stille og roligt vinder løbet” til sig.
De kunne omformulere det lidt, og sige “stille og roligt, laver den bedste kaffe”.
Ud over at være smuk, så er den faktisk også relativt billig.
Med et prisskilt på ca. 500,- kroner, kan de fleste være med.
Kaffeguderne skal vide, det nok er den billigste kaffe dims i køkkenet.

kaffe elkedel sort

Fellow Stagg kommer i flere farve og materiale kombinationer.
Fælles for de alle er, at de har en kapacitet på 1.0 Liter.
De er ledningsfri og her slutter eventyret nemlig, for denne smukke kedel er i sig selv ikke en elkedel.

MEN, det er der råd for, Fellow Stagg har nemlig lavet EKG.
Det er en varmeplade, med timerfunktion, nedtælling, og kan selvfølgelig fastholde en temperatur.
De 1200W gør at den varme relativt hurtigt op.
Ligesom selve kanden er EKG elegant som bare….
Den vandt RedDot Design award 2018 og fåes også en en 0.6L version

Hario Buono.

Det gamle Japanske firma, slår til igen og efter Kaizen metoden, har de forfinet deres pour over kaffe produkt til det perfekte.
Om det så lige matcher den stil og det udtryk du ønsker i dit køkken, er en helt anden snak.
Hario Buono kan det den skal kunne, uden at være prangende.
I artikelen her, taler vi ikke om den originale Buono kedel.
Men om den nye Hario Buono kaffe elkedel.

Hario Buono elkedel

Stålkanden med hvælvede overflade og matchende bølger på håndtaget, ser efter min mening en anelse bedaget ud.
Men det gør de fleste, når man sammenligner dem med Fellow Stagg EKG+.
Hario kan som sagt det den skal kunne og den gør det godt.
Der er jo en årsag til, at de professionelle har valgt den, ud over at de har en god avance på at sælge Hario udstyr.

Med sine 0.8L lægger den sig midt i feltet.
Måske det netop er Sweet Spot for Pour Over kaffe brygning.
0.6L kan være i underkanten hvis man brygger to kopper.
Mens man sjældent har behov for den fulde liter.

Den kan fastholde temperaturen i 15 minutter, hvilket er perfekt til hjemmebryggeren.
Jeg ved ikke, om man kunne ønske sig længere fastholdelse af temperatureren, hvis det er til erhvervsbrug.
Desuden kan du selv bestemme temperatur fra 60 til 90 graders celcius.

OBH Nordica’s OBH Seattle.

Det var så tæt på, at OBH havde lavet noget der kunne bruges.
Men ak, når det kommer til stykket så er OBH Seattle spild af penge.
Basalt set er det en elkedel hvor man har sat en svanehals på.For selv om den selvfølgelig kan varme vandet op, så kan den ikke fastholde temperaturen.
Den kan ikke engang indstille til en ønsket temperatur, så alt skal op at koge og så er det eller op til Barista‘en at trylle.

Obh Seattle pour over kaffe

På den positive side, er den nydelig at se på, den er let at håndterer med sine 0.6L
Desuden har den 1350W så den varmer ret hurtigt vandet op.
OBH sælgerne den sammen med deres dobbeltvæggede glas kande, til Pour Over kaffe.
Den hedder OBH Pour Over Carat og koster 299,- kroner.

Svanehals eller Gåsehals til pour over kaffe.

Du kan kalde den hvad du vil, faktum er at det virker overordentligt godt.
Du bliver helt opslugt af at hælde, når først du kommer ind i det.

Det er selvfølgelig også en fornøjelse, at nørde med temperaturen.
Jo mere tid vi kan hygge os med, at brygge kaffe jo bedre.
Har du en hjemmebarista gemt i maven, så kan du ikke leve uden en kaffe elkedel med hældetud.

Som jeg var inde op tidligere i artiklen, skal du ikke forvente at finde et elkedel tilbud.
Markedet er for smalt, men selvfølgelig kan du være heldig, at der er et lige når du skal handle.
De fleste af os har blot ikke tid, til at gå og vente når først det kribler i fingrene.
Med en svanehals får du uovertruffen kontrol og har du først prøvet det, går du ikke tilbage.

I denne artikel har jeg været godt og grundigt i dybden, med Pour Over kaffe.
Bortset fra den ultra simple opskrift, så har jeg kigget på udstyr og her er konklusionen, hvis du vil lave ordentlig pour over kaffe, så skal du have en kedel der kan holde temperaturen.

Desuden kan jeg konkludere for dig, at du ikke behøver ofre en formue for at komme i gang.
En varmebestandig glaskande, en tragt, et filter og malede kaffebønner er alt hvad du skal bruge for at komme i gang.
Vægt, gooseneck kedel, special glas kande og så videre, kan altid komme, hvis eller når du bliver bidt af det.

Det er jeg ikke selv blevet endnu, jeg vil gerne have den nemme og hurtige kop.
Men jeg jeg synes stadig det er fedt, at hive værktøjet frem når der er gæster og så brygge en god kop.
Tak fordi du læste med, jeg håber du har fundet hjælp og inspiration i denne artikel og har fået mod på, at gå i gang med pour over kaffe.

Ninja

Kaffe som hobby. Jeg drak ikke kaffe de første 30 år af mit liv. Jeg fik faktisk besked om, at jeg ikke kunne blive færdig uddannet, som elektriker, hvis ikke jeg lærte at drikke den bitre sorte drik. Jeg fik svendebrev, og ved hjælp af Baileys og whisky kom kaffe også ind i mit liv. Derefter har det grebet lidt om sig. Jeg har ud over at drikke kaffe i 15 år, skrevet mere end 2 romaner om drikken. Hvis man omskriver de ca. 80.000 ord jeg har skrevet, så kan man vel godt sige det er en bachelor i kaffe

Recent Content