Kaffe Latte │ 7 tricks til en god Cafe Latte, nr. 2 vil overraske dig!


I denne artikel forsøger jeg, at dække alt der er kaffe latte.
Det er lige fra opskriften og kaffebønner til den bedste mælk.
Der ud over kommer vi ind på udstyr som kaffe latte maskine, glas og skeer.
Du ved hvordan du bedst servere i Glas med lange skeer, så her er de 7 tricks.

  1. Server ALTID i latte glas, de skal være mellem 170-220ml
  2. Brug fed og proteinholdig mælk (fedtprocent på 3.3-4% og 3.2-3.3% protein).
  3. Fyld din pitcher ca. 50% når du steamer, dampen efterlader ca. 10% vand under opvarmingen.
  4. Mælken må ALDRIG blive for varm, så hold dig omkring de 65 grader (max 72).
  5. Din espresso bør være en dobbelt, hvilket er 25-30ml.
  6. Forvarm altid dine glas, inden espressoen kommer i glasset.
  7. Hæl mælken gennem din crema, så din latte overflade er brunlig med hvidt mønster.
kaffe latte

Kaffe latte opskrift.

Latte er ikke en stærk kaffeopskrift.
Nærmere tvært imod, den originale opskrift er 1 del kaffe og 2 dele mælk.
I bund og grund, er det derfor varm mælk med kaffe.
Du kan se flere kaffeopskrifter via dette link.
Hvis du f.eks. også gerne vil vide hvordan man laver en Machiatto eller American Soda Float.

Det de fleste er i tvivl om er forskellen på Cappucinno og Cafe Latte.
Men mens latten er en del kaffe og to dele mælk, så er cappuchine en del kaffe, en del mælk og en del mælkeskum.

kaffe latte glas

De fleste foretrækker en cappucinno, når de går på cafe.
Skummet skal så helst være så kompakt, at det kan spises med en ske.

En latte indeholder mange kalorier, hvilket er på grund af mælken.
Kaffe i sig selv er meget fattig på Kcal og kan næsten kaldes neutral.

Men når først vi tilsætter mælk, så er det en helt anden snak.
Specielt fordi vi gerne benytter en fed mælk i kaffeopskrifter.
Mejerierne fremstiller ligefrem Kaffe latte mælk og mælk specielt til Latte Art.

Kalorier, Kcal og koffein.

De fleste af os har fundet ud af, at den slanke linie ikke hænger sammen med for mange latte’r.
For det er en reel kalorie bombe, hvis du napper den på din yndlings cafe.

I sig selv er der mange kalorier i mælk, men latte mælk er endnu mere potent.
Laver du den hjemme så se efter på kartonen for, for skummemælk er ikke kalorie frit.
Selv 1L havremælk og des lige, indeholder 60g sukker.

Mængden af koffein afhænger 100% af hvilken type kaffe og hvor meget du benytter pr. kop.

Kaffe Latte Mælk.

Ja, der findes vitterlig mælk der er fremstillet med det eneste formål, at blive til varm mælk i din latte.
Det er specielt for at give mælken de bedste forudsætninger til at lave smukt skum.
Som tommelfinger regel kan man sige, jo mere protein flottere skum.

Arla har lavet en serie der hedder Essens, som du blandt andet kunne prøvesmage på dette års “Dansk kaffe Festival“.
Men andre producenter har i flere år haft en decideret latte mælk.
Lige som mælkeskummet, er flotte glas og lange slanke skeer med til at pifte denne drik op og sammen med cappucinno, være de foretrukne cafe drikke.

Kaffe latte på cafe

For lige at sætte det på plads, så er forskellen på cappucinno og cafe latte stort set kun hvor meget mælk og skum der komme i og på kaffen.
Mens opskriften på en kaffe latte er 1 del espresso og 2 dele varm mælk med lidt skum på toppen.
Så er opskriften på cappucinno 1 del espresso, 1 del varm mælk og tykt lag skum på toppen.

Kaffebønner til kaffe latte og uden maskine.

En rigtig kaffe latte fremstilles på 1 del espresso, men du kan lave det på andre slags kaffe.
Det vigtigste er i det tilfælde, at du har en kraftig kaffe.
Jeg kender flere der laver det helt uden maskine, her er det ikke kun uden espressomaskine, men helt uden kaffemaskine.
Så er det instant kaffe, varmt vand og så den varme mælk, som sikkert er blevet varmet i mikrobølgeovnen.

Det er der vel heller ikke noget galt i, men her på siden foretrækker vi altså den ægte vare.
Den skal helst være kælet for detaljen af en barista, på en ægte espressomaskine.
Så overlader vi det der instant kaffe latte, lavet uden maskine og med mælk fra ovnen, til folk uden smagsløg.

En espressomaskine med mælkeskummer, er så meget mere end bare en kaffe latte maskine.
Du har den bedste opskrift, både hvis du laver den på espressomaskine eller uden maskine.

Kaffe Latte opsummering.

I denne kaffe latte artikel, kom jeg ind på hvilke kaffebønner der er bedst til latte.
Hvor mange kalorier der er, hvilket kom an på hvilken mælk vi bruger.
Jo federe mælk, desto flere Kcal, men også bedre smag samt tykkere skum.
Du kan nu kende forskel på en Cappucinno og en latte.

Latte er den mest bestilte kaffe drik på cafe’er, restauranter og tankstationer.
Smagen spiller helt sikkert ind, men det er måske også fordi vi føler vi får mere for pengene.
Set i forhold til en espresso og andre af de små shots størrelse kaffe drikke, så har en balje mælk, trods alt, lidt mere fylde.

kaffe på en strand

De 7 tricks, server din kaffe latte i høje glass 170-220ml. Brug en mælk med højt indhold af protein. Fyld ikke for meget mælk i din pitcher, da mælken kommer til at fylde ca. 10% mere grundet dampen der fortætter sig til væske.
Mælken må ALDRIG blive for varm, den karameliseres ved ca. 75 grader hvilket ødelægger smagen.

Lav altid din latte på dobbelt espresso, hvilket er 25-30ml. Forvarm altid dine glas inden du brygger din espresso, da kontakten med det kolde glas, kan gøre din espresso mere bitter. Hæl langsomt mælken ned i glasset og sæt farten op til sidst, det vil give dig muligheden for at lave latte art. Du kan også lave en flot tredelt latte, ved at hælde espressoen i langsomt til sidst, så ligger den sig i bunden.

For mere om kaffe, må du gå på opdagelse her på siden, eller tilmelde dig vores nyhedsbrev.
Husk også at downloade Baristo App, den er gratis og kan inspirere dig til bedre kaffeoplevelser.

Ninja

Kaffe som hobby. Jeg drak ikke kaffe de første 30 år af mit liv. Jeg fik faktisk besked om, at jeg ikke kunne afslutte min læreplads, som elektriker, hvis jeg ikke lærte at drikke den sorte drik. Jeg fik svendebrev, og ved hjælp af Baileys og whisky kom kaffe også ind i mit liv. Derefter har det grebet lidt om sig. Jeg har ud over at drikke kaffe i 15 år, skrevet mere end 2 romaner om drikken. Hvis man omskriver de ca. 80.000 ord jeg har skrevet, så kan man vel godt sige det er en bachelor i kaffe

Recent Content