Verdens Bedste Iskaffe Opskrift På 5 Minutter.


Første gang jeg smagte det, var på Langelandsfestivalen og jeg har aldrig glemt det.
I løbet af den uge jeg var der, har jeg nok drukket 20 eller mere.

Hvis du ikke selv gider bruge 5 minutter på at lave iskaffe, så kan du købe det so instant. Se prisen via dette link (koster normalt 12,- kr for 12 breve)

Den populære iskaffe opskrift, der smager pragtfuldt på en sommerdag og kun tager 5 minutter at lave.
Ingredienser:
1) kaffe (evt Instant)
2) isterninger
3) vanilje sirup
4) Mælk
(iskaffe uden mælk er en mulighed)

Sådan laver du hjemmelavet iskaffe.

1) Bryg almindelig kaffe og sæt det på køl, eller brug koldbrygnings metoden.
2) Hæl kaffe, isterninger og mælk i en blender (+ vanilje is eller sirup alt efter smag).
3) Server i et højt glas, gerne afkølet.
4) Kan serveres med flødeskum på toppen, kaldet en frappe.
5) Hvis du har en espressomaskine, kan du lave en dobbelt espresso pr. glas.
Den behøver ikke blive kølet ned inden den kommer i blenderen.

Der ud over er der hjemmelavet iskaffe i instant Nespresso / Nestle pulver versionen og drikke klar. Lige som dem der kan købes hos Starbucks og Seven Eleven.
Pulverversionerne som den fra Nespresso / Nestle, er som oftest med mælk, mens drikkeklar kan være både med eller uden mælk.
Mælke versionen kaldes latte, frappe eller cappucinno, mens iskaffe uden mælk altid hedder espresso.

Iskaffe instant pulver.

Iskaffe instant pulver fra Nespresso eller Nestlé, er nok den mest kendte instand iskaffe variant.
Den blev populær ved hjælp af markedsføring på alle landets festivaler, lige omkring årtusindskiftet.
Denne sommerdrik er pakke med sukker og dermed også kalorier, så pas på indtaget.
Den er næsten lige så farlig, som iskaffe med chokolade.

Pulver iskaffe versioner af hvilken som helst drik, indeholder typisk mange kalorier.
Det er derfor en fordel med en hjemmelavet iskaffe opskrift, så har du fuld kontrol.
Men fordelen er, at pulver versioner oftest er den præcise sammensætning, der giver en utrolig god smag.

iskaffe

Hjemmelavet Iskaffe uden mælk.

Iskaffe uden mælk er knap så populær, for mens de fleste nyder mælkedrik, kræver den en ægte kaffedrikker, at drikke kold kaffe.
Men de findes og hvis den laves rigtigt, kan den være mindst lige så lækker.
Almindelig brygget kaffe, kan hurtigt blive meget bitter når den køler ned.
Fordi nogle af aromaerne best kommer frem i en varm drik.
Det er derfor bedst, at lave koldbrygget Iskaffe, hvis du vil have den uden mælk.
Dog kan espresso versionen bruges.

Mens den med mælk, smager og ser ud som en kaffemilkshake, så er iskaffe uden mælk altså blot kold kaffe.

Starbucks Iskaffe opskrift.

Starbucks iskaffe opskrift har næsten overtaget alt salg af færdigkaffe fra Nestle, i kiosker og butikker.
Men hvad er der i denne velsmagende færdigdrik?.
75% er 3% Mælk
19.5% er Starbucks kaffe (vand og kaffeekstrakt).
5% er sukker.
0.1% Fedtreduceret kakaopulver.
Der ud over udgør 0.4% naturlige aromaer, surhedsregulerende middel (kaliumkarbonat), stabilisatorer (carrageenan, guargummi), emulgatorer (mono-og diglycerider af fedtsyrer af vegetabilsk oprindelse).

Jeg har markeret kakaopulver med fed skrift, fordi det er det lille trick, der får dig til at foretrække Starbucks iskaffe opskrift, frem for den du normalt bruger som hjemmelavet iskaffe opskrift.

Tips & Tricks.

Et godt trick, til din iskaffe opskrift er allerede blevet afsløret.
Det er at Starbucks opskrift har Kakaopulver i deres kaffe.
Men der er flere gode ideer, til at pifte din kaffe lidt op.

De fleste kender det, men for en sikkerhed skyld, får du den lige her.
Kold Baileys i din kaffe er så perfekt, at jeg har måtte stoppe med at skrive for at lave mig en kaffe med Baileys.
Godt denne artikel bliver skrevet på en lørdag!

kaffe med baileys

Det mest brugte i kolde kaffedrikke, er at blande vanilje is i den.
Det giver selvfølgelig smag af vanilje, men også sødme og en blødhed til drikken.
Husk igen på det er MANGE kalorier, hver gang du drikker sådan et lækkeri.
Med mindre det er iskaffe uden mælk.
Man kan også blende en banan med i drikken, det giver sundere sødestof og en god blødhed.

En hver kok ved at salt er verdens 8. vidunder og specielt havsalt er godt.
Salt kan fremhæve smagen i næsten alt, ud over det har den salt jo berettigelse i sig selv.
I forbindelse med kaffe, passer salt godt sammen med lakrids.
Derfor er dette tip, at du kan komme saltlakrids i din kaffe.

I Vietnam har den en kold kaffedrik med kokosnød, sød mælk og forskellige vietnamesiske krydderier.
Det leder mig frem til et godt tip.
Hvis du ikke drikker ko mælk, kan du med stor fordel bruge mandel mælk.
Det kan du faktisk også gøre selv om du til hverdag, drikker almindelig ko mælk.
For mandelmælken giver en super lækker smag i kaffe, den minder en smule om kaffe med Baileys.

Sidste tip er brun sukker også kaldet farin eller puddersukker.
Det behøver sikkert ingen forklaring, da de fleste kender smagen af brun sukker.

Populær Iskaffe uden kaffemaskine.

Selv om man ikke har en kaffemaskine, eller andre “normale” bryggemetoder, betyder det ikke at du skal undvære Is kaffe.
Du kan nemlig lave den med noget så enkelt som en tepose.
Ja du skal nok ikke vælge en af de der genbrugs poser, men i stedet den ufarvede papirversion.
Fyld teposen op med malet kaffe.

is kaffe uden kaffemaskine
kaffepose

Fyld en beholder med filtreret vand og kom kaffeposen i.
Sæt det på køl i 12 til 18 timer.

kaffe uden kaffemaskine

Hjemmelavet iskaffe opskrift opsummering.

I denne artikel har du læst om den populære iskaffe opskrift, Starbucks hemmelighed, ingredienser, serverings forslag, tips og tricks.
Men her er en vigtig ting, lad dig ikke begrænse af denne artikel.
Der er ikke en rigtig eller forkert måde, at lave en lækker sommerdrik på.
Det eneste der betyder noget er, at du og dine gæster kan lide den.

Denne artikel skal mere ses som inspiration, og en samling af oplysninger omkring emnet.
Der er selvfølgelig altid den sikre møde, nemlig at følge opskriften.
men når du har forsøgt dig med den, kan du jo altid være kreativ næste gang.

Jeg skal gerne indrømme, at jeg ikke får lavet nær så meget hjemmelavet iskaffe, som denne skønne drik fortjener.
Måske er det fordi jeg har omlagt min kost til keto i maj. Måske det er fordi jeg altid kan drikke en kop varm kaffe.
En ting har jeg dog fundet og det minder MEGET om en hjemmelavet iskaffe.
Men det er faktisk bare min Clipper instant kaffe med fløde, der har fået lov at blive kold og det smager super lækkert!!!

Hvis du mangler inspiration, kan du med fordel læse min artikel om Keto kaffe, eller den om den bedste instant kaffe.
Jeg svæger de er begge værd at læse.

Ninja

Kaffe som hobby. Jeg drak ikke kaffe de første 30 år af mit liv. Jeg fik faktisk besked om, at jeg ikke kunne blive færdig uddannet, som elektriker, hvis ikke jeg lærte at drikke den bitre sorte drik. Jeg fik svendebrev, og ved hjælp af Baileys og whisky kom kaffe også ind i mit liv. Derefter har det grebet lidt om sig. Jeg har ud over at drikke kaffe i 15 år, skrevet mere end 2 romaner om drikken. Hvis man omskriver de ca. 80.000 ord jeg har skrevet, så kan man vel godt sige det er en bachelor i kaffe

Recent Content