Iskaffe

Iskaffe på 5 minutter med verdens bedste iskaffe opskrift.

Iskaffe opskrift til den varme sommerdag.

Iskaffe er en super lækker sommerdrik.
Den er nem og hurtig at lave, men hvordan er det lige opskriften er og hvordan laver man iskaffe?.
Der findes to varianter, den ene med mælk og den anden uden.
Men inden vi kommer til det, hvis du vil lave iskaffe uden kaffemaskine eller espressomaskine, så læs længere nede i denne artikel.

Der ud over er der hjemmelavet, Nespresso / Nestle pulver versionen og drikke klar, som dem der kan købes hos Starbucks og Seven Eleven.
Pulverversionerne som den fra Nespresso / Nestle, er som oftest med mælk, mens drikkeklar kan være både med eller uden mælk.
Mælke versionen kaldes latte, frappe eller cappucinno, mens den uden mælk altid hedder espresso.

Iskaffe Opskrift.

  1. Bryg almindelig kaffe og sæt det på køl, eller brug koldbrygnings metoden.
  2. Hæl kaffe, isterninger og mælk i en blender (+ vanilje is eller sirup alt efter smag).
  3. Server i et højt glas, gerne afkølet.
  4. Kan serveres med flødeskum på toppen, kaldet en frappe.
  5. Hvis du har en espressomaskine, kan du lave en dobbelt espresso pr. glas.
    Den behøver ikke blive kølet ned inden den kommer i blenderen.

Iskaffe pulver.

Iskaffe fra Nespresso eller Nestlé, er nok den mest kendte instand iskaffe variant.
Den blev populær ved hjælp af markedsføring på alle landets festivaler, lige omkring årtusindskiftet.
Denne sommerdrik er pakke med sukker og dermed også kalorier, så pas på indtaget.
Den er næsten lige så farlig, som iskaffe med chokolade.

Pulver versioner af hvilken som helst drik, indeholder typisk mange kalorier.
Det er derfor en fordel, at lave den selv, så du har fuld kontrol.
Men fordelen er, at pulver versioner oftest er den præcise sammensætning, der giver en utrolig god smag.
Første gang jeg smagte det, var på Langelandsfestivalen og jeg har aldrig glemt det.
I løbet af den uge jeg var der, har jeg nok drukket 20 eller mere.

Iskaffe uden mælk.

Denne version er knap så populær, for mens de fleste nyder mælkedrik, kræver den en ægte kaffedrikker, at drikke kold kaffe.
Men de findes og hvis den laves rigtigt, kan den være mindst lige så lækker.
Almindelig brygget kaffe, kan hurtigt blive meget bitter når den køler ned.
Fordi nogle af aromaerne best kommer frem i en varm drik.
Det er derfor bedst, at lave koldbrygget Iskaffe, hvis du vil have den uden mælk.
Dog kan espresso versionen bruges.

Mens den med mælk, smager og ser ud som en kaffemilkshake, så er den uden mælk altså blot kold kaffe.

Iskaffe opskrift Starbucks.

Starbucks har næsten overtaget alt salg af færdigkaffe fra Nestle, i kiosker og butikker.
Men hvad er der i denne velsmagende færdigdrik?.
75% er 3% Mælk
19.5% er Starbucks kaffe (vand og kaffeekstrakt).
5% er sukker.
0.1% Fedtreduceret kakaopulver.
Der ud over udgør 0.4% naturlige aromaer, surhedsregulerende middel (kaliumkarbonat), stabilisatorer (carrageenan, guargummi), emulgatorer (mono-og diglycerider af fedtsyrer af vegetabilsk oprindelse).

Jeg har markeret kakaopulver med fed skrift, fordi det er det lille trick, der får dig til at foretrække Starbucks frem for din egen der hjemme.

Tips & Tricks.

Et godt trick, er allerede blevet afsløret.
Det er Starbucks Kakaopulver i deres kaffe.
Men der er flere gode ideer, til at pifte din kaffe lidt op.
De fleste kender det, men for en sikkerhed skyld, får du den lige her.
Kold Baileys i din kaffe er så perfekt, at jeg har måtte stoppe med at skrive for at lave mig en kaffe med Baileys.
Godt denne artikel bliver skrevet på en lørdag!

Det mest brugte i kolde kaffedrikke, er at blande vanilje is i den.
Det giver selvfølgelig smag af vanilje, men også sødme og en blødhed til drikken.
Husk igen på det er MANGE kalorier, hver gang du drikker sådan et lækkeri.
Man kan også blende en banan med i drikken, det giver sundere sødestof og en god blødhed.

En hver kok ved at salt er verdens 8. vidunder og specielt havesalt er godt.
Salt kan fremhæve smagen i næsten alt, ud over det har den salt jo berettigelse i sig selv.
I forbindelse med kaffe, passer salt godt sammen med lakrids.
Derfor er dette tip, at du kan komme saltlakrids i din kaffe.

I Vietnam har den en kold kaffedrik med kokosnød, sød mælk og forskellige vietnamesiske krydderier.
Det leder mig frem til et godt tip.
Hvis du ikke drikker ko mælk, kan du med stor fordel bruge mandel mælk.
Det kan du faktisk også gøre selv om du til hverdag, drikker almindelig ko mælk.
For mandelmælken giver en super lækker smag i kaffe, den minder en smule om kaffe med Baileys.

Sidste tip er brun sukker også kaldet puddersukker.
Det behøver sikkert ingen forklaring, da de fleste kender smagen af brun sukker.

Iskaffe uden kaffemaskine.

Selv om man ikke har en kaffemaskine, eller andre “normale” bryggemetoder, betyder det ikke at du skal undvære Is kaffe.
Du kan nemlig lave den med noget så enkelt som en tepose.
Ja du skal nok ikke vælge en af de der genbrugs poser, men i stedet den ufarvede papirversion.
Fyld teposen op med malet kaffe.

is kaffe uden kaffemaskine

Fyld en beholder med filtreret vand og kom kaffeposen i.
Sæt det på køl i 12 til 18 timer.kaffepose

kaffe uden kaffemaskine

Opsummering.

I denne artikel har du læst om Iskaffe opskrift, Starbucks hemmelighed, ingredienser, serverings forslag, tips og tricks.
Men her er en vigtig ting, lad dig ikke begrænse af denne artikel.
Der er ikke en rigtig eller forkert måde, at lave en lækker sommerdrik på.
Det eneste der betyder noget er, at du og dine gæster kan lide den.

Denne artikel skal mere ses som inspiration, og en samling af oplysninger omkring emnet.
Der er selvfølgelig altid den sikre møde, nemlig at følge opskriften.
men når du har forsøgt dig med den, kan du jo altid være kreativ næste gang.

Har du læst mine artikler om Honning kaffe? eller kaffe sundhed?

Skriv et svar